Brändit, Yleinen

FinWatchStraps – Uusi Suomalainen rannekevalmistaja tähyää maailmalle

Haastattelimme Helsingissä toimivaa FinWatchStrapsia, joka valmistaa käsintehtyjä rannekkeita Herttoniemessä. Yrityksen takaa löytyy pariskunta, rannekkeiden valmistamisesta vastaava Andrey sekä Viktoria joka vastaa yrityksen pyörittämisestä.

FinWatchStraps on uusi suomalainen rannekevalmistaja, joka valmistaa käsintehtyjä rannekkeita tilauksesta. Yrityksen taustalla on mielenkiintoinen tarina, jossa perustaja Andreyn vuosia kestänyt harrastus muuttui kokopäiväiseksi työksi.

Idea ja innostus on lähtenyt liikkeelle – kuten usein – perustajan omasta tarpeesta. Andrey havaitsi, että on hankaa löytää laadukkaita rannekkeita edulliseen hintaan ja päätyi lopulta valmistamaan rannekkeen omaan Certinaansa itse. Samalla hän huomasi, että rannekemarkkina vaikutti jakautuvan kahdenlaisiin toimijoihin: laadultaan vaatimattomiin mutta edullisiin sekä toisaalta arvokkaisiin ja vahvasti brändättyihin vaihtoehtoihin. Niinpä syntyi ajatus valmistaa järkevän hintaisia rannekkeita käsin Suomessa.

  • Suomalainen rannekkeita käsityönä valmistava yritys, perustettu 2017 marraskuussa
  • Toimittanut jo yli 700 ranneketta.
  • Jälleenmyyjä-partnereita Turussa ja Tampereella, lisäksi valmistusta alihankintana Saksaan ja Iso-Britanniaan.
  • Tavoitteena ja visiona valmistaa käsintehtyjä, korkealaatuisia rannekkeita järkevään hintaan ja kasvaa erityisesti ulkomaille.

Verkkokauppa ja nettisivut www.finwatchstraps.com

Kansainväliseksi heti ensihetkistä lähtien

Yhtenä päivänä laitoin valmistamani rannekkeen myyntiin Etsy.comiin ja se myytiin samana päivänä Uuteen-Seelantiin. Positiivinen palaute johti puolestaan uuteen tilaukseen ja siitä lähti ajatus omasta yrityksestä, joka toimittaisi rannekkeita kaikkialle ympäri maailmaa”, kertoo Andrey. FinWatchStrapsin tarina ei siis alkanut pyrkimyksenä valloittaa Suomen markkina, tähtäimessä on ollut alusta asti kansainvälinen toiminta.

Andreyn kiinnostus lähti liikkeelle omista tarpeista, ja juuri siksi harrastajat ovat lähellä sydäntä.
Andreyn kiinnostus lähti liikkeelle omista tarpeista, ja juuri siksi harrastajat ovat lähellä hänen sydäntä.

Muutamien kokeilujen jälkeen oma tyyli ja ajatus mallistosta alkoi muotoutua. Idean voisi kiteyttää seuraavasti: yksinkertainen design, mahdollisuus muokata tuotetta mieleiseksi sekä loistavat materiaalit. FinWatchStrapsin käyttämä nahka onkin peräisin yhdysvaltalaiselta Horweenilta, joka on tunnettu korkealuokkaisista nahoistaan. Riittävän paksu, muotonsa säilyttävä ja notkea nahka on miellyttävä ranteessa ja on riittävän ryhdikäs myös kookkaammille kelloille kuten Tudor, Panerai tai U-Boat. Horweenin nahan ohella rannekkeita valmistetaan myös peurasta – pohjoismaisen peuran nahasta tehdään pääsääntöisesti malliston premium-rannekeilta.

Puolen vuoden toimintansa aikana FinWatchStrapsista on muotoutunut kansainvälinen artesaani rannekevalmistaja. Tähän mennessä myytyjä rannekkeita on yhteensä jo yli 700 ja ostajia on ollut peräti 28:sta eri maasta. Yritys on lähtenyt hyvin liikkeelle ja se on saanut myös positiivista palautetta ympäri maailman sekä blogeissa, että YouTubessa. Positiivinen palaute onkin hyvä merkki siitä, että asiat ovat lähteneet liikkeelle oikeaan suuntaan.

Andrey näkee toiminnassa erityisen tärkeänä asiakkaan ja harrastajan kuuntelemisen sekä toiveiden huomioon ottamisen: ”Palaute ja keskustelu harrastajien kanssa on auttanut määrittämään perustukset yrityksellemme – laatu on ehdottomasti meille tärkein asia”. ”Kustomointi, nopea ja toimiva asiakaspalvelu, premium-tason materiaalit, asiakkaan tarpeiden jatkuva kuuntelu sekä laaja tarjoama eri levyisiä ja pituisia rannekkeita ovat luonnollisesti tärkeitä asioita meille”, Andrey luettelee.

”Huomasin melko pian, että Andrey saa paljon positiivista huomiota asiakkailtaan maailmalla. Markkinoinnin ja myynnin ammattilaisena pidin sitä poikkeuksellisena ja päätimme, että tulen mukaan auttamaan yrityksen pyörittämisessä”, summaa Viktoria. Hän jatkaa, ”on tärkeää, että asiakaspalvelu toimii parhaalla mahdollisella tavalla, asiakkaat arvostavat käsityötä ja yksityiskohtia, joten pyrin varmistamaan, että asiat menevät kuten pitää”.

Uusi studio Herttoniemiessä ja toiminnan laajentamista tulevaisuudessa

Tulevaisuudessa FinWatchStraps tähyää entistä voimakkaammin maailmalle. Tarkoituksena on jatkaa valittua linjaa artisaani-toimittajana, joka myy rannekkeita asiakkailleen suoraan ilman välikäsiä. Tulevaisuudessa toimintaa aiotaan laajentaa rekrytoimalla mukaan enemmän suunnittelijoita ja tekijöitä, jonka turvin voidaan jatkossakin varmistaa omaleimaisten ja erityisten rannekkeiden kotimainen valmistus.

”Studiomme Helsingin Herttoniemessä on avoinna lauantaisin klo 10-15. Meillä voi pistäytyä ja tutustua meihin, toimintatapoihimme sekä valmiisiin rannekkeisiin, tai tilata oman custom-rannekkeen omien mieltymysten mukaan” kertoo Viktroria.

Viktoria ja Andery ovat alun perin kotoisin Moskovasta, mutta he ovat muuttaneet Suomeen jo vuonna 2006. Suomalaistunut perhe

Vikoria esittelee FinWatchStapsin rannekeita - valikoimaa riittää ja halutessaan voi tilata juuri sellaisen kuin haluaa.
Vikoria esittelee FinWatchStapsin rannekeita – valikoimaa riittää ja halutessaan voi tilata juuri sellaisen kuin haluaa.

asuukin tätä nykyä Helsingissä ja on ylpeä voidessaan pyörittää perheyritystään Helsingistä käsin.

Yritys on lähtenyt käyntiin hyvin ja se vaikuttaa ottavan asiakkaansa vakavasti. Jokaiselle rannekkeelle nimittäin luvataan 100% tyytyväisyys-takuu, mikäli lopputulos ei miellytä, luvataan asiakkaalle korvaava tuote tai kaupan purku. Asiakkaiden tyytyväisyydestä ollaan siis erityisen kiinnostuneita.

FinWatchStraps tarjoaa Kelloharrastajille tutustumistarjouksen, 24.3.2018 mennessä tehdyistä yli 99 euron tilauksista on saatavasissa 25% alennus koodilla SpringSale25.