kelloharrastajat, Kellot, Yhteisö, Yleinen

Kelloharrastajat juhlivat 10-vuotista matkaa – Vuoden kelloharrastaja -kiitokset myönnetty! 

Kuvat: Matti Airaksinen, Jukka Mykkänen (Tyyliniekka), Viljami Harjuniemi (RajalaProShop)

3.11.2023 jäi yli sadalle harrastajalle mieleen erityisenä päivänä. Helsingin Töölössä sijaitsevan Kulttuuritehdas Vintillä järjestettiin ikimuistoinen KH 10v-juhla, jonka ohjelmasta löytyi niin lyhyt historiikki, historian ensimmäisten Vuoden Kelloharrastaja -huomioinosoitusten myöntäminen, S.U.F x KH10v -kellon prototyypin esittely, Suuri kellotietäjä -kilpailu sekä RajalaProshopin yhteistyössä järjestämä valokuvauspiste.

Juhlapaikkana toimi Kulttuuritehdas Korjaamon Vintti

Kymmeneen vuoteen mahtuu paljon

Tilaisuuden avasi Kelloharrastajien ylläpitäjä ja perustaja Joonas Kokko, joka kävi runsaassa puolessa tunnissa läpi Kelloharrastajien vaiheita ja kääntetä. Keskiössä olivat tietenkin kasvu, KH-huumori sekä tapahtumat. Monet jäsenet yhdistävät KH:n myös aktiiviseen hyväntekeväisyyteen ja  upeille kampanjoille 2016, 2017, 2018 (Kummit), 2019 (Mieli), 2020 (Hope) sekä 2022 (Punainen Risti – Ukraina) annettiinkin useat raikuvat aplodit. Kelloharrastajat ovat yhteistyökumppaneineen keränneet hyvän puolesta yli 453 000 euroa, mikä on valtava summa harrastajayhteisölle.

Yhtenä kiinnostavimmista aiheista olivat yllättäen Kelloharrastajien ensimmäiset vuodet (2013-2017), sekä edeltävät vuodet, jotka johtivat Kelloharrastajien perustamiseen. Juhlaan olikin saapunut monia, jotka ovat kulkeneet koko matkan MuroBBS:n Rannekelloja-keskustelusta tähän vuoteen, muistaen myös 2013 pidetyn Turun Kelloillan, joka toimi eräänlaisena lähtölaukauksena Kelloharrastajien perustamiselle.  Myöhemmin illalla pohdittiin, tulisiko illallistyyppinen tilaisuus järjestää uudelleen.

Eräs mielenkiintoisista “knopeista” liittyi KH-logoon. Jalometallien leimoista ja ensimmäisten sukelluskellojen kierrettävien muistirenkaiden indeksistä inspiraationsa saanut logo on peräti kolmas versio tunnuksesta. Ensimmäinen pelkät K ja H -kirjaimet yhdistävä tunnus otettiin käyttöön jo vuonna 2015. 

Esityksen loppupuolella pohdittiin KH:n tulevaisuutta ja siihen liittyviä kysymyksiä.


Paikalla tavattiin monia kelloalan vaikuttajia ja aktiiviharrastajia

Vuoden kelloharrastaja

Tapahtumassa jaettiin ensimmäistä kertaa Vuoden Kelloharrastaja -huomionosoitus. Kyseessä on kollektiivinen kiitos siitä, että huomionosoituksen saava henkilö on edistänyt yhteisön toimintaa ja kellokulttuurin kehitystä. Kyse on nimenomaisesti Kelloharrastajiin ja ryhmään liittyvästä toiminnasta. 

Huomionosoituksia jaettiin kerralla 10, yksi jokaista vuotta kohti. Jatkossa tarkoituksena on jatkaa tätä tapaa vuosittain. Huomionosoitusta varten yhteisön jäsenet saivat jättää anonyymisti ajatuksiaan henkilöistä, joita haluaisivat erityisesti muistaa.

Eilen 3.11. Vuoden Kelloharrastajat -huomionosoitukset myönnettiin seuraaville harrrastajille:

Miika Manninen

Ilpo Harjutsalo

Soini Vilhunen

Harri Kivinen

Tatu Laine

Virpi Salminen

Sami Astala

Jonne Penttilä 

Aki Keskitalo

Tapio Turja

Onnittelut vielä kaikille – ja lämmin kiitos, että olette! Mystinen ja pitkään odotettu S.U.F Helsinki x KH10v -kellon prototyyppi

Illan odotetuimpia hetkiä oli Stepan Sarpanevan esiintyminen ja pitkään odotetun kellon prototyypin ensi-esittely. Esitellystä kellosta puuttuivat lume-massat sekä takakansi, mutta muutoin tapahtumassa nähty kello vastaa marras-joulukussa totetukseen siirtyvää mallia. Prototyypia esiteltäessä salin valtasi sähköistynyt kuhina, jolle ei meinannut tulla loppua.

S.U.F x KH10v tulee myyntiin marraskuun toiseksi viimeisellä viikolla ja sen hinta on 3286eur (sis. alv). Mikäli kello kiinnostaa, kannattaa asiaa seurata tiiviisti, sillä sitä valmistetaan vain 50 kappaletta.

S.U.F Helsinki x KH10v kohahdutti – upea kello on saatavilla pian!

RajalaProshop ja Viljami Harjuniemi ikuistivat harrastajien kellot

Uutena yhteistyökumppanina Kelloharrastajien tapahtumissa tavattiin RajalaProshop. Rajala ja ammattikuvaaja Viljami Harjuniemi olivat järjestäneet paikalle valokuvauspisteen, jossa vieraat saivat ikuistaa omat kellonsa. Näin syntyi myös hieno “vieraskirja” paikalla olijoista. Kamerana ja linssinä toimivat Canonin R6 ja 80mm f2 macro. 

kell

kell


Ilta huipentui Suuri kellotietäjä -tietokilpailuun
 

Illan viimeisinä tunteina otettiin vielä tietämyksestä mittaa. 25 kysymyksen tietokilpailuun pystyivät osallistumaan kaikki vieraat. Kelloharrastajien yhteistyökumppanit olivat lahjoittaneet pienet palkinnot. Kellotietäjäksi kruunattiin Kristian Salonen.