Kellot, Yleiskellot

Rohje Adventurister

Katsastettavana Rohje Adventurister

Uusi suomalainen mikrobrändi haastaa vaativammat harrastajat

Rohje on 2018 toimintansa aloittanut suomalainen mikrobrändi, jonka esikoinen – Adventurister julkaistiin talvella 2019.  Uusi tulokas lähestyi KH-ylläpitoa rohkeasti ja haastoi vaativat kelloharrastajat tutkimaan tuotettaan tarkemmin. Testi-tiimi pääsikin pohtimaan, mitä reilu kahdensadan euron seikkalijan kello voi pitkän linjan harrastajalle tarjota. 

Perusasiat haltuun

Todetaan se nyt heti alkuunsa. Kelloharrastajan näkökulmasta Adventurister ei ole vaihtoehto tuhansien eurojen edes osin käsityönä tehtäville kelloille. Kyseessä on edullinen kvartsi-kello, joka kurottaa pitkälti kohti asiakaskuntaa, joka tyypillisesti hankkii esimerkiksi Daniel Wellington tai vaatemerkki-brändätyn kellon. Rohje on kuitenkin vienyt perinteisen muotikello-konseptin rohkeasti muutaman askeleen kohti harrastajamaisuutta liittäen tuotteeseen suomalaisia käsityöelementtejä- ja materiaaleja. Lisäksi Adventuristerilla on mielenkiintoinen modernin seikkailijan identiteetti, joka erottaa sen myös toiminnalisuuksien osalta kilpailijoistaan.

Adventuristerin mukana toimitetaan työkalu rannekkeen vaihtoa ja toisen aikavyöhykkeen säätämistä varten.

Kooltaan optimaalinen


40mm halkaisijan Adventurister  kätkee sisäänsä tavallisten kellotoimintojen ja päivämäärän lisäksi myös kaksoisaik-toiminnon, sekä 24h indikaattorin. Ominaisuudet tekevät kellosta mukavan matkakumppanin – etenkin mikäli matkustaa usein useamman tunnin aikaeron päässä kotimaan ajasta. Kellon koneisto on japanilainen Miyota ja runko 316l terästä. Adventuristerista on saatavilla sekä vaalea- että tummatauluinen versio. Käytön kannalta on mukavaa, että kello on verrattaen ohut – vain 8,2 mm. Tavanomaisiin automaattikelloihin tottuneelle se tuntuu siten huomaamattomalta ranteessa. Kello toimitetaan metallisisen mesh-rannekkeen kanssa, mutta muutaman kympin lisähintaan siihen saa myös Suomessa käsin tehdyn poronnahkaisen rannekkeen. 

Rohje Adventurister istuu ranteeseen erittäin hyvin ja on maltillisen koonsa vuoksi mukava käyttää.

Kokonaisuus yllättää positiivisesti

Kokonaisuutena kello on toimiva. Maltillinen ja fiksu koko, selkeä taulu ja omaleimaisuus ovat ehdottomasti Adventuristerin parhaita puolia. Ulkonäkö on myös kokonaisuutena miellyttävä ja mikäli vaihtoehtona pohtisi esim. DW tai vaatemuotimerkin brändäämia kelloja, niin on todettava, että Rohje yllättää esikoisellaan positiivisesti. On kuitenkin muistettava, että kellon parinsadan euron hintalappu näkyy harrastajan silmään. Taulussa, etenkin sen indekseissä eli merkinnöissä on heman rosoinen viimeistely, ja sekuntiviisari ei osu aivan millin osissa merkilleen. Itse kello on kuitenkin muuten päällisin puolin vaativaankin makuun tyydyttävä. Jos kelloa ei ole tarkoitus tuijottaa aivan lähietäisyydeltä, jää viimestelemättömyys huomaamatta – aivan kuten muissakin saman hintakategorian kelloissa. Jatkossa parannettavaa jää etenkin rannekkeiden osalta. Mesh-ranneke on melko halvan tuntuinen ja selvästi tasoltaan heikompi, kuin kello muuten. Edullisissa kelloissa ranneke on usein se mistä tingitään kustannuksissa – osa kilpailijoista käyttäkin suosiolla edullista nato-ranneketta.

Poronnahkaranneke oli puolestaan huomattavasti mielekkäämpi kokemus. Sen suhteenkin on kehitettävää, sillä rannekkeen viimeistely on kokonaisuudessaan vähän huolimaton. Remmi on valitettavasti koko matkaltaan tasalevyinen – pari milliä kapeneva malli olisi ranteessa huomattavasti miellyttävämpi. Lisäksi rannekkeen lukko on geneerinen – toivon mukaan jatkossa näemme myös Rohje-brändätyn soljen, joka toisi vielä ripauksen lisää laadukkuuden fiilistä. Tästä huolimatta on hienoa, että kelloon on mahdollista saada suomalaisesta raaka-aineesta suomalaisen valmistama rannekevaihtoehto. 

Takapuoli eli caseback on tyylikkäästi viimeistelty. Rannekkeen viimeistely in puolestaan raffi, mikä antaa oman säväyksensä.

Mitä kelloharrastaja saa Rohjeesta?

Vaikka kello ei luonnollisesti vastaakaan monen tuhannen euron automaattikelloa, niin silti siitä jää hyvä maku. Rohje on omaan makuun enemmänkin asuste kuin harrastuslaite, mutta siitä huolimatta siinä on kiinnostavia piirteitä. Paantunut harrastaja saa tästä kellosta mukavaa vaihtelua sekä hyvän matkakumppanin. Omaleimaisuuden ja ominaisuuksiensa vuoksi se on hyvä reissukello, jonka voi ottaa mukaan myös tilanteisiin, jonne arvokelloa ei välttämättä välittäisi viedä. Suomalaisen perimän vuoksi se on myös hyvä lahjakello henkilölle, jota kellohullutus ei ole vielä vienyt täysin mennessään.

Lisätietoja Rohje Adventuristerista: www.rohje.fi